На фронті, утримуючи оборону проти російських окупантів, віддав своє життя депутат від "Слуга народа" з Івано-Франківської області, Андрій Зеленчук. Його життя обірвалося на Запорізькому напрямку 27 лютого.

Про це повідомили на офіційній сторінці "Слуга народа" у Facebook. Зеленчук також був депутатом Верховинської районної ради.

Політична громада відзначила його як справжнього патріота України, який добровільно вирушив на фронт від перших днів російської агресії.

"Андрій був разом із командою "Слуга народа" ще до початку президентської кампанії. Він виявився справжнім патріотом України, віддавшись на фронт добровольцем з перших днів розпочаття повномасштабної війни. Він стояв на захисті рідної землі до останнього подиху, вірячи в перемогу", - говориться у повідомленні.

Андрій Зеленчук залишив двоє дочок, дружину та матір.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

Народився 8 грудня 1981 року, Зеленчук був депутатом Верховинської районної ради восьмого скликання. У Збройних силах України він служив командиром розвідувального відділення розвідувального взводу та мав звання старшого сержанта.

Військовослужбовець був нагороджений відзнакою Президента України та пам'ятним нагрудним знаком "За оборону України", інформація подана на сайті Верховинської райради.

"Брати, рідні, колеги та друзі поважали Андрія за його чесність, простоту, щирість та життєрадісність. Вони пам'ятають його як веселу, добру та порядну людину. Верховинська районна рада висловлює щирі співчуття матері Марії Дмитрівні, дружині Аллі Дмитрівні, дочці Ярині, сестрі Надії з племінниками та всім, хто побував у Героя", - йдеться у повідомленні.

1 березня на території Верховинського району оголосили днем трауру.