Прийняття Верховною Радою нового закону про мобілізацію зробить призов більш організованим та справедливим.

Про це повідомив народний депутат України, заступник голови фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко в інтерв'ю виданню "Телеграф".

"Прийняття цього закону відновить законність, адже поточна ситуація з ТЦК, військкоматами, облавами є порушенням прав людини", - зазначив він.

Ткаченко також поділився своїми спостереженнями: "Вчора я бачив на перехресті близько 20-30 військових, які зупиняли кожен автомобіль. На мою думку, це схоже на полювання за злочинцями. Це неправильно. І я вірю, що завдяки цьому законопроекту, який стане законом, ми зможемо уникнути будь-яких порушень прав людини".

Депутат підкреслив, що ситуація, яка склалася без закону про мобілізацію, є "набагато гіршою за будь-які норми, які суспільство вважає надто суворими".

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Закон про мобілізацію в Україні

У кінці січня Кабінет Міністрів подав до парламенту оновлену версію проекту закону про мобілізацію. Попередню версію, внесену наприкінці грудня 2023 року, уряд відкликав через критику в парламенті та суспільстві.

7 лютого Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроект про мобілізацію. Тепер профільний комітет повинен впоратися з поправками до документу.

Як заявив народний депутат Роман Грищук, багато що залежатиме від здатності парламентського комітету знайти принципове рішення щодо збалансування ключових положень.