Наступ російських загарбників на Покровському напрямку ставить під загрозу ударів Дніпро і всю Дніпропетровську область, про це під час чату на Главреді заявив азербайджанський військовий аналітик і експерт у сфері оборони та безпеки Агіль Рустамзаде.

На думку експерта, якщо окупанти зможуть захопити Покровськ, то, ймовірно, посилять обстріли нових територій. Втім, Рустамадзе все ж вважає, що наразі немає загрози того, що росіяни почнуть наступ на Дніпро.

Експерт підкреслив, що окупанти могли б пробити оборону українських захисників і піти далі на Дніпро, якщо б зібрали угрупування чисельністю не менше як 100-200 тисяч окупантів. Втім, підкреслив Рустамадзе, наразі окупанти не мають такого угрупування на цьому напрямку.

“Ми не бачимо угруповання російських військ, яке змогло б великим броньованим кулаком пробити оборону і підійти до Дніпра … Можливості й опції підійти до Дніпра в російської армії я не бачив місяць тому, не бачу її зараз, не з’явиться вона в Росії і за два тижні”, — підкреслив експерт.