Російські окупаційні війська застосовують тактику "випаленої землі" на Донбасі, активно використовуючи керовані авіабомби для знищення всього на своєму шляху.

Про це повідомив представник Східної групи військ Ілля Євлаш у коментарі для LIGA.net, зазначивши, що ворог атакує, використовуючи не лише керовані бомби, але й некеровані, запускаючи їх з вертольотів Ка-52 та Мі-8, тоді як керовані авіабомби (УАБ) скидають з літаків Су-34 та Су-35.

наслідки ракетного удару по Одещині

"На жаль, в них дуже багато КАБів. Вони їх модернізують і виробляють власні. Тактика випаленої землі, коли вони щодня використовують від двох до шести КАБів, які може нести один бомбардувальник, і вони не шкодують їх навіть для знищення мінометних або танкових розрахунків, - зазначив Євлаш. - Тобто все, що їм конкретно заважає, вони можуть туди скинути КАБ".

Попри проблеми з точністю бомб, які використовують окупанти, удари вагою в 500, 1000 і 1500 кг залишають після себе лише руїни. Євлаш наголосив на необхідності розвитку систем ППО та засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) для протидії цій загрозі.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

"Потрібно розвивати системи ППО і засоби РЕБ для того, щоб збивати курс координат цих керованих авіабомб і шукати протидію саме авіації, адже зараз вони роблять ставку саме на неї, оскільки авіація працює на користь піхоти, на користь їхніх наступальних підрозділів. Без авіації їм буде дуже важко", - підсумував він.