Нафтогаз України поділився ключовою новиною зі своїми споживачами стосовно минулого опалювального сезону.

За словами керівника організації Олексія Чернишова, останній осіньо-зимовий період став винятковим завдяки небувалій зміні у практиці споживання газу.

Чернишов з ентузіазмом зазначив, що за цей опалювальний сезон 2023-2024 року Україна вперше повністю задовольнила свої потреби за рахунок внутрішнього виробництва газу, не звертаючись до імпорту.

"Ця зима стала свідченням історичного прориву! Ми забезпечили себе українським газом на 100%," - поділився думками голова Нафтогазу.

Нафтогаз: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Показати ще

Він також наголосив на тому, що десятиліття тому таке досягнення вважалося б неможливим, але незважаючи на ускладнені умови життя країни під час війни, Україна продовжує крокувати шляхом до повної енергетичної незалежності.

Завдяки ефективній роботі Нафтогазу минулого року, компанія запустила в експлуатацію значну кількість нових газових свердловин, що дало змогу збільшити обсяги власного видобутку газу.

Зокрема, у 2023 році було введено в дію 86 нових свердловин, 24 з яких мали початковий добовий видобуток на рівні 100 тисяч кубометрів.