У спілкуванні з виданням "ТелеграфЪ", глава ТЦК і СП Кременчуцького району, Мирослав Волков, висвітлив деталі та регулярність проходження ВЛК військовозобов'язаними та розповів, як протистояти висновкам лікарсько-комісійної експертизи, якщо призовник не погоджується з ними.

"Відповідно до наказу №402, в мирний час військовозобов'язаний проходить ВЛК кожні 5 років. Однак, згідно зі змінами до цього наказу, при дії воєнного стану, ВЛК проводиться річно. Тобто особа, яка пройшла ВЛК рік тому, повинна пройти її знову. Щодо оскарження рішень ВЛК: якщо чоловік не погоджується з висновками, він має право звертатися до нас. Ми забезпечуємо узгодження часу прибуття, надсилаємо його до обласної ВЛК, де розглядається його скарга. Рішення районної ВЛК може бути скасовано або підтверджено", – розповів Мирослав Волков.

Раніше повідомлялося, що Головнокомандувач Збройних Сил України, Олександр Сирський, розпочав аудит, який допоміг виявити тисячі військових, які ніколи не брали участь у бойових діях.

З загальної чисельності армії, що оцінюється в 900 тисяч військових, аудит встановив, що близько 300 тисяч перебувають в умовній бойовій службі без ротацій.