Працівники Територіальних Центрів Комплектування (ТЦК) в Полтаві, діючи разом із представниками поліції, ведуть адресне сповіщення військовозобов'язаних громадян.

Цей процес, як пояснив речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін у ефірі Українського радіо "Полтава", спрямований на економію часу, який витрачається на розшукові заходи.

Істомін зазначив, що вручення повісток за адресою проживання є основним методом повідомлення, адже у ТЦК є відповідні дані про адреси військовозобов'язаних.

Він також пояснив, що у випадках порушення військового обліку, якщо це трапляється не вперше, поліція може доставити громадянина примусово. "Раніше, якщо військовозобов'язаний не з'являвся за повісткою та порушував правила, його дані передавалися в поліцію для проведення розшукових заходів. Тепер це непотрібно, бо він уже перед нами", - заявив Істомін.

За його словами, у Полтаві також посилено мобілізаційні заходи, зокрема, представникам ОСББ наказано забезпечити доступ до під'їздів. "Працівники ТЦК входять у під'їзд, стукають у двері квартири та розмовляють з громадянином. Наразі ми не говоримо про вручення повісток як про відправку на фронт, а лише для прибуття в ТЦК", - додав він.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Показати ще

Речник ТЦК також пояснив необхідність сповіщення у громадських місцях, таких як спортзали та тренажерні зали, оскільки не всі дотримуються правил військового обліку і проживають за вказаною адресою. "Через це ми вдаємося до сповіщення у громадських місцях, і це абсолютно законно", - підсумував Істомін.