Співробітники Територіального центру комплектування (ТЦК) можуть вручати громадянам, які мають військовий обов'язок, три види повісток: для уточнення даних, проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) та направлення на військову частину.

Відповідно до закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та відповідно до продовження воєнного стану до 13 травня, мобілізація в Збройних Силах України (ЗСУ) триває. Хто саме отримає повістки в першу чергу, розповів сайт Новини.LIVE.

У березні 2024 року працівники ТЦК та Спеціального підрозділу (СП) будуть видачі повістки трьох видів.

Для уточнення даних:

Повістка призначена для отримання інформації про потенційного військовослужбовця. В базу даних будуть внесені особисті дані військовозобов'язаного, його сімейний стан, місце роботи та наявність дітей.

Для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК):

Вручається для проходження медичного обстеження. В картці військовозобов'язаного будуть вказані відомості про його стан здоров'я, а також визначать, готовий він до військової служби чи ні.

Популярні статті зараз

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Мобілізаційне розпорядження:

Крім того, тим, хто успішно пройшов ВЛК і визнаний здатним до виконання служби, буде видааватися мобілізаційне розпорядження, або так звана "бойова" повістка. У ньому вже пред'явлено вимогу з'явитися в призовний пункт протягом 24 годин.