Спеціальна прокуратура в Тернополі перевірить дії працівників Чертковського районного ТЦК, де втратив свідомість та пізніше помер військовозобов'язаний.

За інформацією Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Західного регіону, 25 лютого чоловік прибув до ТЦК для перевірки військових документів і медичного огляду. Однак через алкогольне сп'яніння він не пройшов медичну комісію.

Увечері 27 лютого у чоловіка на території центру почалися судороги. Він впав і вдарився головою. Без свідомості його госпіталізували в районну лікарню, де він помер 28 лютого.

Медики констатували черепно-мозкову травму як причину смерті. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Спецпрокуратура ініціювала кримінальне провадження за фактом можливого перевищення військовослужбовцями влади або службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 УК України). Досудове розслідування проводитимуть слідчі Теруправління ГБР у Львові.

Популярні статті зараз

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Щодо подробиць смерті 49-річного мешканця села Медведівці на території ТЦК в Тернопільській області: в соцмережах розповсюджується інформація про побиття чоловіка. Користувачі стверджують, що йому вибили зуби, зламали ребра та виникли синці на тілі.

В поліції заявили, що слідів насильства на тілі загиблого не виявлено. Також відзначено, що чоловік постійно піддавався алкогольному впливу. З огляду на його занедбаний вигляд при входженні в ТЦК військовослужбовці вирішили відвести його до душу в приміщення охорони. Після цього він отримав епілептичний нападок.

Місцевий активіст і блогер Роман Довбенко, посилаючись на розмову з головою ВВК Чертковського районного ТЦК, розповів, що зуби чоловікові вибили, коли намагались дістати язика після епілептичного нападу. А ребра, за його словами, були сломані ще до приходу в ТЦК.

29 лютого мешканці Медведівців, рідного села померлого, організували акцію протесту під горсоветом Бучача, намагаючись зрозуміти, чому в ТЦК вирішили мобілізувати епілептика, який зло вживав спиртне, і як так вийшло, що він помер.

До них вийшов мер Бучача Віталій Фреяк і завів, що в разі доведення вини працівників ТЦК їх покарають.