Народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар’яна Безугла висловила свою думку щодо мобілізації жінок в Україні.

Вона заявила, що жінки, які залишили країну після російського вторгнення, також повинні брати участь у захисті країни, замість того, щоб перебувати в Європі. Про це Безугла написала у своєму Facebook.

У свіжому дописі народна депутатка висловила своє бачення мобілізації жінок: "Одні не можуть залишити країну та підлягають мобілізації, інші шукають особисте щастя в Європі. Це питання рівності прав... І що робитимемо з тими, хто вже два роки зручно влаштувався у тилу, якщо жінки прийдуть на небойові посади? Чи це означає, що вони підуть у бойові підрозділи? Чи залишиться шанс на допомогу кума?... З введенням військового обліку для жінок та мобілізації на небойові посади ми маємо шанс на відкриття кордонів для обох статей", - зазначила вона.

На питання однієї з читачок у коментарях, чи буде закон передбачати розподіл жінок лише на тилові частини, Мар’яна Безугла відповіла: "Наші жінки не створені для тяжкої праці, нехай це беруть на себе чоловіки. Нашим дамам краще залишатися в Європі", - прокоментувала депутатка.