В Україні були внесені істотні зміни щодо ухилістів від призову, що призвело до переоцінки їхніх справ та потенційного ув'язнення.

Як пише «today», апеляційні суди ініціювали арешт осіб, раніше звільнених та визнаних військовозобов'язаними. Ця акція особливо спостерігається в Закарпатській області, де особам, які раніше відбували умовні терміни за ухилення від призову під час мобілізації, тепер загрожує фактичне позбавлення волі.

Рішення відправити цих осіб до в'язниці було ухвалено після того, як прокуратура оскаржила початкові вироки, повідомила прес-секретар обласної прокуратури Катерина Хижняк.

Прокуратура успішно досягла зміни призначеного покарання двом місцевим жителям, засудженим за ухилення від призову до армії. Замість умовних термінів їх засудили до трьох років позбавлення волі. Дані інциденти сталися у Тячівському та Мукачівському районах.

Раніше в Україні особи могли бути звільнені від покарання, якщо вони протягом випробувального терміну виконали свої обов'язки та не скоїли нових кримінальних правопорушень.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Мобілізація в Україні: скрін з відео

Хижняк вказала на два випадки: один пов'язаний із 34-річним чоловіком, який проігнорував призов до армії, незважаючи на проходження військової комісії, та інший за участю 47-річного чоловіка, який відмовився служити після того, як військова комісія визнала його придатним.

Обидві людини спочатку були засуджені на чотири роки позбавлення волі з випробувальним терміном у два і три роки. Проте прокуратура оскаржила ці вироки, внаслідок чого покарання було замінено фактичним позбавленням волі.

Представники правоохоронних органів очікують, що кількість оскаржених вироків може збільшитись, що свідчить про поновлення зусиль щодо розгляду справ, пов'язаних із ухиленням від призову. Спостерігачі вважають, що прокуратура активно працює над усуненням випадків, коли минулого року вона зіткнулася з проблемами в судовому процесі.

"Мабуть, маючи напрацювання, прокуратури вирішили виправляти те, де вони програвали торік", - цитують юриста.

Нагадаємо, Жанна Бадоєва "плюнула" на Україну та очолить російське шоу: замінить Максима Галкіна

Раніше «Акценти» повідомляли, повістки через родичів, Viber та СМС: важливі деталі мобілізації

Як повідомляли «Акценти», у США зробили гучну заяву про завершення війни в Україні: Путіна аж до стелі підкине