Білий дім виклав свій стратегічний план для України, націлений на завершення війни до кінця 2024 року. Джонатан Файнер, заступник радника Байдена з національної безпеки, як пише «ТСН», представив план, виявивши бажання, щоб українці опинилися в положенні наприкінці 2024 року.

Наступного року Росія має вирішити, чи вести переговори на умовах, прийнятних для України, чи зіткнутися з сильнішою Україною, яка підтримується потужнішою промисловою базою зі США та Європи.

«Ми б хотіли, щоб наприкінці наступного року українці опинилися на таких позиціях, за яких Росії довелося б приймати рішення: або сісти за стіл переговорів на умовах, прийнятних для України і які спираються на Статут ООН, диктуючий суверенітет і територіальну цілісність України, всієї території України, або вони матимуть справу з сильнішою Україною, що спирається на потужнішу промислову базу в США та Європі та всередині України, а також здатну знову розпочати наступ», – сказав Файнер.

Мета – змусити Росію піти на поступки та повернути окуповані території Україні. Білий дім пообіцяв виділити допомогу у розмірі 61 мільярда доларів, але вона очікує на схвалення Конгресу.

Це знаменує собою помітне зрушення в риториці США, вносячи ясність у мету війни. Цей план залежить від значної фінансової та військової підтримки України. Пакет допомоги Білого дому на суму 61 ​​мільярд доларів очікує на схвалення Конгресу, а президент Байден критикує республіканців за потенційне блокування допомоги за допомогою партійної прикордонної політики. Повідомляється, що Байден готовий піти на поступки із внутрішніх питань, щоб забезпечити допомогу Україні, визнаючи невідкладність ситуації. Проте доля коштів має бути вирішена до 14 грудня.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

Показати ще

«Республіканці у Конгресі погрожують припинити підтримку України, якщо їм не вдасться проштовхнути свою вкрай заангажовану прикордонну політику. Це політичний шантаж, справжнісінький і простий. Ставки надто високі, а наслідки надто значні», – написав Джо Байден.

Ефективність плану США залежить від можливості України боротися з використанням сучасного озброєння. Україна запросила додаткову військову підтримку, включаючи F-16, F-18 Hornets, гелікоптери Apache та Black Hawk, а також вантажні літаки, такі як C-17 Globemaster та C-130 Super Hercules. До списку також включений дрон MQ-9B Skyguardian, призначений для підвищення розвідувальних можливостей. Запит наголошує на прагненні України мати більш сучасне озброєння для зміцнення позицій України у війні.

Нагадаємо, нічна ракетна атака по Києву: понад півсотні постраждалих та діти. Кадри жахливі

Раніше «Акценти» повідомляли, починається космічний ріст цін: поспішайте купити ці важливі продукти

Як повідомляли «Акценти», як швидко прогріти автомобіль узимку: хитрощі для водіїв, у яких мало часу