Приготування ідеального вареного яйця справді може бути складним процесом, і відомий шеф-кухар Хестон Блюменталь поділився способом отримання яєць із шовковистою та ніжною текстурою.

Блюменталь підкреслює, як важливо уникати перетравлення яєць, внаслідок чого яйця можуть стати гумовими. За його словами, ідеальне варене яйце має теплий рідкий жовток, поміщений у ніжний, не надто твердий яєчний білок.

Блюменталь пропонує унікальний метод, що передбачає ретельний контроль температури для досягнення бажаної текстури. Ось покрокове керівництво:

Акуратно помістіть яйця у невелику каструлю.

Додайте води так, щоб вона ледве покривала яйця приблизно на міліметр.

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Призвуть навіть немічних: які зміни до мобілізації вразять найстійкіших

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Поставте каструлю на максимальний вогонь, закрийте кришку та доведіть воду до кипіння.

Відразу після закипання зніміть каструлю з вогню.

Залишіть яйця в гарячій воді рівно на шість хвилин, щоб вони досягли ідеального стану.

Щоб запобігти подальшому приготуванню через залишкове тепло, перекладіть яйця в крижану воду або обдайте їх холодною водопровідною водою. Цей метод спрямований на створення яєць з текстурою, в якій жовток теплий і рідкий, а яєчний шовковистий білок і тане в роті.

Нагадаємо, у вас заберуть останні гроші: українців терміново попередили

Раніше «Акценти» повідомляли,ви гробите своє здоров'я: чим небезпечний корвалол

Як повідомляли «Акценти», терміново робіть запаси: часу залишилося мало, буде дуже важко