З 15 листопада у православних християн починається важливий період у їхньому духовному житті – Різдвяний піст. Цей сорокаденний піст, що завершується на святвечір, закликає віруючих зайнятися самоаналізом, очистити свою душу і підготуватися до святкування Різдва Христового 24 грудня за новим юліанським календарем.

Про це пише видання «infonavigator»

Православна Церква в Україні наголошує, що суть посту виходить за межі простих дієтичних обмежень; це час духовного очищення. Вчення святителя Іоанна Златоуста наголошує на важливості не лише утримання від певних продуктів харчування, а й виховання позитивних змін у своєму характері.

За словами святителя Іоанна Златоуста: «Не кажи мені, що ти так багато днів постив, не з'їв того й іншого, не пив вина, пережив нечистоту, а покажи мені, чи ти став лагідним після того, як був гнівним, чи став людинолюбним після того, як раніше був жорстокий, бо, якщо ти впокорений гнівом, то навіщо пригнічуєш свою плоть? Якщо всередині заздрість та користолюбство, то яка користь від пиття води? Тепер шукаю не того, яка трапеза, але чи відбулася зміна злого думки».

Православна Церква в Україні закликає віруючих підійти до цього періоду зі щирою молитвою, покаянням та справами милосердя. У ньому підкреслюється, що справжня духовна користь від посту походить з внутрішньої трансформації, а чи не із зовнішніх ритуалів.

Популярні статті зараз

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

Показати ще

На закінчення Православна Церква в Україні пропонує віруючим проводити цей час у молитві, займатися добрими справами та прагнути особистісного зростання.

Мета – підійти до Різдва Христового з оновленим духом, зберігаючи та примножуючи духовні здобутки, надихаючи інших зразковою поведінкою.

Нагадаємо, десятикратні пенсії: хто і як може казково збагатиться

Раніше «Акценти» повідомляли, гроші вже полетіли: готуйте свої карти і займайте чергу у банкоматів

Як повідомляли «Акценти», від найпопулярнішого сніданку доведеться відмовитися: тепер доступний лише "обраним"