13 листопада Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України проведе на кордоні нараду з представниками польської влади та перевізників для вирішення питань, пов'язаних із пунктами пропуску. Участь у зустрічі візьмуть представники Міністерства інфраструктури Польщі, воєводств, Дирекції мобільності Європейської комісії, Посольства України в Польщі, перевізників.

Про це повідомляє видання «obozrevatel»

Міністерство реконструкції на зустрічі представлятиме заступник міністра Сергій Деркач. Українська сторона вже вирішила два питання, порушені польськими колегами, щодо роботи смуг для порожнього транспорту на пункті пропуску "Ягодин - Дорогауськ" та оновлення функціоналу системи eCherga щодо заміни водіїв порожніх вантажних автомобілів.

Українська сторона також запросила пропуск порожнього транспорту через пункт пропуску «Угринів-Довгобичув», який має відповідну смугу. Міністерство очікує рішення на цей запит.

Наразі польські перевізники заблокували три найбільші пункти пропуску на Україну, а дозвіл від польської влади на цю акцію отримано на два місяці, з 3 листопада по 3 січня.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Показати ще

Блокада пов'язана з вимогами польських перевізників, у тому числі доступу до українських робочих місць та окремого «зеленого коридору» для польських автомобілів.

Поляки заблокували кордони

"Такий варіант дозволив би порожнім вантажівкам зменшити час очікування перетину кордону. Чекаємо на відповідне рішення", - пояснюють у міністерстві.

В результаті цієї блокади близько 2500 транспортних засобів очікують на перетин кордону Польща-Україна, половина з них - на КПП "Ягодин". Блокаду підтримала польська украй права партія «Рух Народовы» на чолі з Рафаелем Меклером, яка активно розповсюджує фейкову російську пропаганду про Україну та дотримується антиукраїнських поглядів.

"Польські перевізники заблокували три найбільші пункти пропуску в Україну. Дозвіл був отриманий від польської влади на 2 місяці - з 3 листопада по 3 січня. Якщо коротко про вимоги - вони вимагають, щоб ми віддали їм частину (а краще всю) своєї роботи, а також вони не хочуть чекати на виїзд з України у спільну чергу (вона велика), вимагають окремий "зелений коридор" для польських автомобілів", – обурюється представник українських перевізників Анастасія Ступаєнко.

Нагадаємо, мобілізація через інтернет: коли полетять електронні повістки

Раніше «Акценти» повідомляли, нові правила отримання спадщини: це важливо знати кожному українцеві.

Як повідомляли «Акценти», тепер дуже дорого: люди, котрі не запаслися на зиму, сильно переплатять