Верховна Рада України ухвалила у другому читанні два законопроекти, які внесуть зміни до строків позовної давності та оновлять правила прийняття спадщини. Ці законодавчі зміни спрямовані на покращення процесу прийняття спадщини в країні.

Про це повідомляє новинне видання «novyny.live»

До основних положень цих законопроектів належать:

Визначення місця відкриття спадщини. Місцем відкриття спадщини тепер буде останнє місце проживання спадкодавця, повертаючись до колишньої редакції статті 1221 ЦК.

У випадках, коли місце проживання спадкодавця невідоме чи зареєстроване за межами країни, місцем відкриття спадщини буде місце знаходження нерухомого майна або його основної частини, також відповідно до попередньої редакції статті 1221 ЦК.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

Якщо місцем відкриття спадщини є населений пункт, де йдуть військові дії або тимчасово окупований Російською Федерацією, фізичні особи матимуть можливість звернутися до будь-якого нотаріуса для оформлення спадщини.

Крім того, ініціатива вносить зміну, пов'язану із свідоцтвом про право на спадщину. Дане свідоцтво тепер видаватиметься після закінчення строку прийняття спадщини. Раніше термін встановлювався у шість місяців.

Перебіг терміну позовної давності також буде припинятися у періоди військового чи надзвичайного стану країни. Дане зупинення поширюватиметься на всі терміни, встановлені Цивільним кодексом України.

Ці зміни набудуть чинності після того, як законопроекти будуть підписані президентом та офіційно опубліковані, і вони мають упорядкувати та уточнити процес прийняття спадщини в Україні.

Нагадаємо, пенсії та соцвиплати сильно зміняться: комусь добре доплатять, а хтось залишиться ні з чим

Раніше «Акценти» повідомляли, божественні умови для українських біженців: які країни надають неймовірну допомогу

Як повідомляли «Акценти», довгоочікувані надбавки до пенсії: виплати зростуть уже у листопаді. Названо суми