Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловлює стурбованість щодо майбутньої зими, передбачаючи непростий сезон. Однак він вважає, що ситуацію можна покращити за військової підтримки міжнародних партнерів, зокрема Німеччини.

Цю інформацію розмістили на порталі «telegraf»

Кулеба визнає, що отримання ракет «Таурус» забезпечить значну перевагу, але він має на увазі, що Берлін навряд чи постачатиме цю зброю. В інтерв'ю Welt він заявив: «Ми готуємося до найжахливішої зими в історії. Тому ми заплющимо очі на те, що не отримаємо Taurus, якщо отримаємо системи ППО. Ми намагаємось захистити наші електростанції краще. Але росіяни навчаються. Вони ще раз перевірять нашу витривалість своїми ракетами».

Український дипломат повідомив, що переговори з Німеччиною щодо придбання ракет Taurus продовжуються. Він вважає, що Берлін, можливо, упускає з уваги істотні зміни в контексті постачання озброєнь в Україну.

Кулеба: скрін з відео

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Незважаючи на проблеми, що продовжуються, і мінливу міжнародну динаміку, Кулеба підкреслив, що Україна залишається важливим гравцем у європейській геополітиці, навіть незважаючи на те, що вона часто зникає з поля зору через глобальні події, такі як конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС.

Крилата ракета "Таурус" - спільний проект оборонних підприємств Німеччини та Швеції. Хоча вона має деякі загальні характеристики з французько-британською ракетою Storm Shadow (SCALP), вона вважається окремою та незалежно розробленою зброєю.

Примітно, що ракета Taurus має дві боєголовки: перша боєголовка призначена для усунення серйозних перешкод, таких як дорожнє покриття на мостах і розчищає шлях для другої боєголовки для завдання точного і цілеспрямованого удару, наприклад, для атаки на опорну конструкцію мосту.

Нагадаємо, пенсії та соцвиплати сильно зміняться: комусь добре доплатять, а хтось залишиться ні з чим

Раніше «Акценти» повідомляли, божественні умови для українських біженців: які країни надають неймовірну допомогу

Як повідомляли «Акценти», довгоочікувані надбавки до пенсії: виплати зростуть уже у листопаді. Названо суми