Міністерство оборони України затвердило «Концепцію військово-кадрової політики в Україні до 2028 року» — документ, у якому викладено стратегічне бачення розвитку військово-кадрової політики в Україні як у мирний, так і у воєнний час.

Відповідну інформацію надали на сайті «ТСН»

Міністр оборони Рустем Умеров підписав наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики в Україні до 2028 року.

"Головний акцент концепції - гарантоване задоволення потреб ЗСУ у людях під час повномасштабної війни, інтеграція до євроатлантичного простору безпеки, взаємосумісність ЗСУ із Збройними силами держав-членів НАТО", - йдеться у повідомленні.

Ця концепція наголошує на кількох ключових напрямках, які, як очікується, призведуть до значних змін:

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

Збройні сили перейдуть від призову на військову службу за контрактом.

Тривалу військову службу буде замінено інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку.

Концепція передбачає створення ефективної системи комплектування професійних та вмотивованих кадрів для Збройних Сил України.

Управління кар'єрою військовослужбовців враховуватиме їх освіту, професійний розвиток та гендерну рівність, з рівними можливостями як для чоловіків, так і для жінок у Збройних Силах.

Буде вдосконалено електронні системи військового обліку, а також автоматизацію та оцифрування процесів управління персоналом.

Концепція сприяє розширенню співпраці між українськими вищими навчальними закладами та університетами країн-членів НАТО та ЄС.

Документ спрямований на створення ефективної та прозорої системи грошової підтримки військовослужбовців та забезпечення їх відповідним житлом.

Поліпшення психологічної підтримки військовослужбовців є важливим аспектом концепції.

Концепція спрямована на просування нової культури відносин між командирами та підлеглими.

Особлива увага приділяється створенню відповідних умов переходу від військової кар'єри до громадянського життя для військовослужбовців, які підлягають звільненню від військової служби.

За моніторинг та оцінку результатів реалізації цієї концепції відповідатиме Комітет з управління персоналом Міністерства оборони України. Це комплексний план, призначений для вирішення різних аспектів військово-кадрової політики та спрямований на приведення України у відповідність до стандартів євроатлантичної безпеки.

Нагадаємо, шах та мат від ПФУ: як пенсіонерів позбавлять виплат і нічого не скажуть

Раніше «Акценти» повідомляли, ПриватБанк списав з рахунку клієнтки 40 тисяч, але вона їх змогла повернути: не на ту "напали"

Як повідомляли «Акценти», скасування мораторію на підвищення комуналки: тарифи стануть непідйомними