Українська влада зараз опрацьовує питання, з скільки років громадянина України може бути визнано внутрішньо переміщеною особою (ВПО). Віце-прем'єр-міністр, міністр реінтеграції Ірина Верещук розповіла про розробку законопроекту спільно з організаціями та депутатами.

Дану новину розмістили на сайті «akzent»

Цей законопроект спрямований на вирішення важливого питання щодо встановлення конкретних термінів, протягом яких громадянин України залишається віднесеним до категорії вимушених переселенців. Це рішення важливе у багатьох аспектах. Верещук наголосила, що в Україні були переміщені особи з 2014 року, а додаткові переміщення відбулися після 24 лютого 2022 року. Є також люди, які зазнали кількох випадків внутрішнього переміщення.

«Зараз є проект закону, який ми розробили разом із нашими організаціями та депутатами. Там же стоїть питання, яке сьогодні ще не знайшло свого кінцевого результату — скільки років громадянин України може вважатися внутрішньо переміщеною особою. Це дуже важливе питання у всіх аспектах», - сказала Верещук на Всеукраїнському форумі рад внутрішньо переміщених осіб у середу у Києві.

В даний час дискусії зосереджені на встановленні критеріїв для визначення того, коли людей більше не можна вважати ВПО. Однак однозначної відповіді наразі немає. Одна із пропозицій, які перебувають на розгляді, стосується термінів не менше 5 років. Це питання обговорюється для того, щоб ВПО отримали необхідну підтримку та визнання відповідно до їхніх обставин.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

«Поки що однозначної відповіді немає. Ми обговорюємо, наприклад, принаймні 5 років», — додала вона.

Нагадаємо, за такої погоди можливо все! В Україну вривається аномальний листопад

Раніше «Акценти» повідомляли, цього ще не вистачало: пішло вибухове зростання цін на базовий продукт

Як повідомляли «Акценти», "дорожчатиме більше": ціни на корисні продукти скоро відлетять у космос