З 15 листопада в Україні очікується настання перших осінніх похолодань, що супроводжуються снігом та морозами. Метеорологи прогнозують, що на сході України нічна температура може впасти до -20 градусів. Подробиці прогнозу погоди на листопад у різних регіонах України повідомляє сайт agronews.ua.

В Українському гідрометцентрі зазначають, що середньомісячна температура листопада перебуватиме в межах приблизно 2-7 градусів за Цельсієм, що близько до кліматичної норми. У другій половині місяця можливі невеликі заморозки через приплив холодного повітря з півночі.

Очікувана місячна кількість опадів за листопад становитиме від 34 до 65 мм, що загалом відповідає нормі. У північно-східних регіонах прогнозується трохи менше опадів – близько 28-32 мм.

На заході України синоптики прогнозують сильні зливи 1-2 листопада. У найближчі два тижні переважатиме тепла погода: денна температура становитиме від +13 до +17 градусів, нічна – від +7 до +10 градусів. Приблизно з 14 по 15 листопада у Закарпатті, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Чернівцях та Хмельницькому очікується різке зниження температури до -5 градусів вдень та до +12-+15 градусів морозу вночі. Похолодання триватиме близько тижня, супроводжуючись щоденними дощами та мокрим снігом.

З 23 по 25 листопада на заході очікується посилення снігопадів, хоча денні температури піднімуться до -2-4 градусів і навіть досягнуть нуля на Закарпатті, Буковині та Хмельницькому.

Популярні статті зараз

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

1-2 листопада дощі очікуються на Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській та Сумській областях. У перші дні листопада температура повітря коливатиметься від +10 до +14 градусів, нічна – від +6 до +8 градусів. Прогноз прогнозує похмуру погоду у цей період.

У північних регіонах похолодання розпочнеться 13-14 листопада, морози вдень досягнуть -5 градусів, вночі опускаються до -15 градусів та триватимуть близько тижня. Після цього очікується період потепління, що супроводжується дощами та мокрим снігом, з можливістю випадання снігу в період з 23 по 25 листопада.

Для центральних регіонів України листопад розпочнеться з дощу, хоча кількість опадів буде значно меншою, ніж на заході та півночі країни. Приблизно з 14-15 листопада очікується зниження температури до -10 градусів зі снігом, яке триватиме до 27 числа. На Полтавщині з 18 по 21 листопада очікуються нічні морози до -20 градусів, з 22 по 25 листопада очікується сильний снігопад.

Синоптики прогнозують суху та холодну погоду на сході України у листопаді. У першій половині місяця на Харківщині, Донбасі та Луганській області опадів може бути мало або зовсім не буде, денна температура становитиме від +15 до +17 градусів. Однак такий рівень тепла збережеться лише протягом перших кількох днів. Надалі температура не перевищить від +8 до +12 градусів.

З 14 по 15 листопада денна температура опуститься до +1 градуса і нижче, нічна температура на Луганщині опуститься до -15 градусів, а можливо і -20 градусів. Очікується також снігопад, причому найбільший снігопад очікується у Луганській та Донецькій областях, де опадів не очікується шість днів з 14 по 30 листопада.

Найтепліші температури спостерігатимуться у південних регіонах України. В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та Криму 1-2 листопада буде сонячна та тепла погода, денна температура становитиме від +18 до +20 градусів, нічна - від +8 до +12 градусів. Опадів не очікується.

У Запоріжжі із 21 листопада можливий сніг, 22 листопада очікуються нічні морози до -20 градусів. В інших регіонах із 14-15 листопада можливі нічні морози до -14 градусів, денна температура. перебуватиме в межах від -3 до -5 градусів. З наближенням грудня денна температура підвищиться до +1-+3 градусів морозу, а нічна опуститься до -5-7 градусів.

Нагадаємо, ця країна обожнює українців: потужно посилить допомогу та виплати біженцям

Раніше «Акценти» повідомляли, нараховують пеню за комунальні борги: що робити, якщо капають "хвости"

Як повідомляли «Акценти», на носі потужний перерахунок пенсій: декому додадуть кілька тисяч до виплат