В Україні суттєво впали ціни на найпопулярнішу крупу – гречку. Окрім цієї новини, ось як приготувати ідеальну гречану кашу на сніданок, повідомляє agronews.ua.

Гречка зберегла статус улюбленої крупи серед українських споживачів. Лише минулого року вона досягла рекордних цін, перевищивши 70 гривень за кілограм. Однак зростання вирощування та успішний урожай 2023 року сприяли різкому зниженню цін на гречку.

Станом на вересень середня ціна за кілограм гречки сягнула 43,83 грн. Нині вона знизилася до 34,25 грн. Найбюджетніший варіант можна знайти у торгових мережах «Ашан» та «АТБ», де гречка пропонується за ціною 30,90 гривень. З іншого боку, у супермаркетах "Варус" найвищі ціни: гречка коштує 39,99 грн.

Як приготувати ідеальну гречану кашу.

Гречневая каша. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Для початку ретельно промийте гречку кілька разів, щоб видалити домішки та чорні зерна. Злийте воду, а потім підсмажте гречку на розпеченій сковороді приблизно 4-5 хвилин.

Візьміть каструлю і налийте води так, щоб її об'єм був удвічі більшим за гречку. На кожну чашку гречки вам знадобиться дві склянки води. Як тільки вода закипить, додайте сіль і введіть гречку. Накрийте кришкою і настоятися на повільному вогні до готовності, що зазвичай займає близько 15-20 хвилин. Важливо не перемішувати зерна в процесі приготування, щоб уникнути комкування.

Щоб підсилити смак, ви можете додати трохи вершкового масла або подати кашу з гарніром, наприклад, зі смаженим м'ясом, цибулею та морквою.

Нагадаємо, мобілізація багатодітних батьків: до чого готуватись і що потрібно знати

Раніше «Акценти» повідомляли, що готує листопад? Синоптики попередили українців. Таких гойдалок давно не було

Як повідомляли «Акценти», займайте черги: популярні продукти різко впадуть у ціні