В Україні запроваджено нові правила реєстрації особливих прав власності на житло, яке буде збудовано в майбутньому, внаслідок чого вже зареєстровано три об'єкти за цими правилами.

Цей інноваційний підхід спрямований на запобігання проблемі недобудованих будівель, забезпечення прозорості ведення бізнесу забудовниками та захист приватних осіб, які інвестують у нерухомість.

Цю публікацію оприлюднили на сайті новин «today», посилаючись на заяву голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк.

Ініціатива обумовлена ​​необхідністю забезпечити великий захист інвесторів у нерухомість та захист від шахрайства у будівельній галузі. Завдяки новій системі українці отримали можливість зареєструвати свої права на ще не збудовані квартири.

Фактично це означає, що покупці можуть захистити свої права на житло, якого ще немає.

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як Володимир Носов та "регіонали" Шенцеви відмивають гроші та допомагають спецслужбам Росії

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Показати ще

Багатоповерхівка: скрін з відео

Система електронної реєстрації підвищує прозорість та забезпечує захист інвесторів. Раніше покупці, як правило, укладали попередні угоди із забудовниками, в яких зазначався їхній намір придбати нерухомість.

Однак ці угоди не надавали права власності на житло і були лише підготовкою до основного контракту, який зазвичай підписувався лише після завершення будівництва будівлі.

Новий процес реєстрації вимагає від клієнтів створення спеціальних документів у Єдиній державній електронній системі будівельного сектору, зокрема заяви на державну реєстрацію особливих майнових прав.

Забудовники також зобов'язані надати докладну інформацію про себе та будівельний майданчик. Ця ініціатива покликана підвищити довіру та безпеку інвесторів у нерухомість в Україні.

Нагадаємо, майбутнє пенсіонерів: які будуть надбавки та доплати

Раніше «Акценти» повідомляли, скоротиться на 60%: в Україні склався плачевний сценарій. Цього вже не зупинити

Як повідомляли «Акценти», тільки не падайте: скільки українців залишилося в країні