Навіть у періоди воєнного стану та загальної мобілізації українське законодавство передбачає категорії громадян-призовників, які мають право відкласти військову службу. У тому числі багатодітні батьки.

Дану інформацію розмістили на сайті «novyny.live»

В Україні багатодітною сім'єю офіційно вважається офіційно зареєстрований шлюб подружжя, яке проживає спільно і виховує трьох і більше дітей.

Сім'я також може вважатися багатодітною, якщо троє і більше дітей виховуються одним батьком або одинокою матір'ю.

Статус багатодітної сім'ї може поширюватися на дітей, які навчаються в освітніх закладах, у тому числі загальної середньої, професійної, професійної довузівської та вищої освіти, до 23 років або до закінчення їх навчання.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Мобілізація багатодітних батьків у 2023 році.

Законодавство України, зокрема стаття 23 Закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, чітко визначає, що особи, які мають право на відстрочку від мобілізації, не можуть бути мобілізовані на законних підставах.

До осіб, які мають право на відстрочку від мобілізації, входять батьки, як жінки, так і чоловіки, які мають на утриманні трьох і більше дітей віком до 18 років.

Однак важливо відзначити, що ці громадяни мають можливість добровільно вступити до армії, якщо Військово-медична комісія (ВЛК) визнає їх відповідними або частково відповідними.

Мобілізація в Україні

Зміни у 2023 році.

За словами правознавця, у 2023 році жодних змін щодо мобілізації багатодітних батьків, передбачених Законом про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, не відбулося.

Документи, необхідні на підтвердження статусу багатодітного батька.

Для отримання відстрочки громадянам необхідно надати документацію, що підтверджує їхній статус як багатодітних батьків.

До основних документів належать свідоцтва про народження дітей, у яких зазначена особа є батьком, свідоцтво багатодітної сім'ї, що підтверджує, що ця особа є батьком трьох і більше дітей, підтвердження проживання дітей із цією особою, а також свідоцтво про шлюб.

Ці правила забезпечують підтримку багатодітним батькам під час мобілізації та наголошують на важливості сімейного життя та відповідальності у правовій базі України.

Нагадаємо, у чиновників напружилися сідниці: настають революційні зміни

Раніше «Акценти» повідомляли, "перерахунок та повернення…" Нафтогаз вразив українців раптовою заявою

Як повідомляли «Акценти», допомогти може лише одне: в Україні назріває справжній колапс