Багато людей, у тому числі й деякі досвідчені домогосподарки, часто припускаються суттєвої помилки, коли справа стосується зберігання картоплі та цибулі. Правильне зберігання відіграє вирішальну роль у забезпеченні довгострокової свіжості та безпеки цього необхідного кухонного приладдя.

Щоб правильно зберігати овочі, важливо розуміти, що не всі продукти є сумісними для спільного проживання. Особливо це правило стосується картоплі та цибулі. Якщо ви збережете ці два фактори разом, виникне згубний цикл: цибуля витягає вологу з картоплі, викликаючи її псування і водночас погіршуючи якість цибулі.

Крім того, близькість до цибулі може викликати гниття або розвиток пухкості та проростання картоплі. Отже, такий тип зберігання вимагатиме періодичного перебирання бульб, відкидання зіпсованих.

Цибуля: скрін з відео

Щоб продовжити термін зберігання обох овочів, потрібно обов'язково не зберігати цибулю та картопля разом. Ця практика може суттєво продовжити їхню свіжість.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

Картопля - продукт, що швидко псується. Вода, що міститься, може випаруватися або замерзнути, що призведе до незворотного розпаду крохмалю. Для забезпечення оптимального та тривалого зберігання картоплі слід дотримуватись певних умов:

В ідеалі температуру навколишнього повітря слід підтримувати приблизно від +5°C до +7°C, забезпечуючи термін зберігання близько 6–7 місяців.

Відносна вологість у приміщенні зберігання повинна бути в межах 75–80%. Для точного виміру рекомендується використовувати гігрометр.

Картопля: скрін з відео

Адекватна вентиляція є обов'язковою, тому що картоплі потрібний достатній приплив повітря для дихання.

Крім того, не всі сорти картоплі підходять для тривалого зберігання, тому важливо вибрати правильний сорт, виходячи з ваших вимог щодо зберігання.

Нагадаємо, "можуть перетинати кордон": наразі ще більше чоловіків мають право виїхати з країни

Раніше «Акценти» повідомляли штраф під 20 тисяч: водіям нагадали про важливу процедуру. Потрібно встигнути до кінця року

Як повідомляли «Акценти», Росію атакували: що зараз відомо