Україна зіткнеться з хиткою фінансовою ситуацією у разі припинення зовнішнього фінансування, а можливості дій щодо такого сценарію обмежені, попереджає Данило Гетманцев, голова фінансового комітету Верховної Ради.

Відповідну публікацію розмістили на сайті новин «sud»

В інтерв'ю Гетманцев підкреслив переважні настрої в країні, особливо у великих містах, де панує відносний спокій та стабільність. Однак він попереджає, що фінансова ситуація є вкрай напруженою, що може створити серйозні проблеми у разі відсутності зовнішньої підтримки.

"Зараз у нашому суспільстві такі настрої переважають, особливо у великих містах, що все гаразд і майже світ. Все ж таки бачили розслідування по роботі в комендантську годину закладу Boho. Начебто «війни немає», тобто війна не відчувається. "Все добре, гроші будуть, армія виконає свою функцію, все буде нормально". А ситуація на фінансовому фронті наднапружена", - заявив Гетманцев.

Якщо західна фінансова допомога припиниться, перспективи України будуть похмурими. Гетманцев планує два основних напрями дій. По-перше, це секвестр, який вимагатиме масштабних скорочень у різних секторах.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Друга — це емісія, яка фактично означає друк більшої кількості грошей. Останній підхід несе в собі ризики, особливо для економічно вразливого населення, оскільки може призвести до інфляції та додаткових фінансових труднощів.

Народний депутат Данило Гетьманцев

"Це секвестр, тобто ми змушені будемо скорочувати все, що можна, а друге - це емісія, що теж податок на бідних, у нашому випадку на всіх, тому що наше населення не багатіє у війну", - каже нардеп.

"У нас погані та дуже погані сценарії на випадок, якщо ці суми не будуть підкріплені нашими партнерами", - додав Гетманцев.

Гетьманцев наголошує на серйозності ситуації, наголошуючи, що перспективи України без фінансової підтримки міжнародних партнерів далекі від оптимізму. Зростання втоми від проблем, пов'язаних з війною, як у деяких міжнародних країнах, так і серед населення України, посилює проблему. Це наголошує на необхідності постійної підтримки з боку західних партнерів, щоб допомогти Україні впоратися з фінансовими проблемами та зберегти стабільність у ці важкі часи.

"Втому ми відчуваємо за тими політичними процесами, які ми бачимо у країнах і, на жаль, відчуваємо на загальній думці виборців, наприклад, у Словаччині", - підсумував він.

Нагадаємо, все дуже серйозно: розвідка Британії оцінила, чи РФ зможе захопити Авдіївку.

Раніше «Акценти» повідомляли, снігопади та тріскучий мороз: в Україну прийшла зима

Як повідомляли «Акценти», потрібно сушити сухарі: Кабмін вирішив піти "всі тяжкі"